Välkommen till Makro Fishing

Du har just tagit de första stegen mot att få uppleva en fantastisk fisketur i jämtland med chansen att fånga grov fisk i en bedårande miljö med jämtlandsfjällen som inramning.

Mats Kronhöffer heter jag som driver Makro Fishing. Namnet Makro är en lek med mitt för och efternamn, MAts KROnhöffer. Jag har fiskat sedan tidiga barnsben. Det startade med roddbåt och metspö i sportstugan som låg vid sjökanten. Sedan tillkom spinnspö i utrustningen och det tillbringades många timmar sittandes och "dra-drag". Otaliga gäddor och aborrar fick syna durken. Fiskeresorna utökades efter några år med älvfiske och fjällfiske. I vevan med att fjällen inkom i livet lades även flugfiske till metoderna som användes. Flugfisket tog över och det bands många kreationer till flugor genom åren. Några fångade mer fisk och några fångade färre fisk. Tilläggas bör att många flugor borde aldrig ha blivit till. Efter att ha sprungit kors och tvärs på fjällen några år så blev trollingfisket intressant. Det började med en liten båt som utrustades med spöhållare. Ett spö på vardera sidan stickandes rakt ut och ett spö på vardera sida pekandes rakt bak, dessa försedda med blyparavaner. Efter en sommar med varierande fångst så var jag fast. Ny sommar kom och spöparavaner införskaffades, två på varje sida. Hur ska detta gå utan att trassla ihop allting... Men efter halva sommaren blev jag morsk och uppgraderade med ytterligare två spöparavaner på var sida. Nu var jag riktigt stolt, fyra spö på vardera sida och två spö bakåt med blyparavaner på. Men dom "riktiga grabbarna" fiskade med djuprigg och fångade STOR fisk sades det. Sagt och gjort, ett par bättre begagnade djupriggar införskaffades. Nu, nu ska det fångas STOR fisk, och ofta...  Ja ja vad är väl en bal på slottet... Efter detta var jag helt fast i trollingens värld, även om jag blöter mina flugor och drag på fjället emellanåt. Åren har gått och båten blir större och större. Betesvalen har gått från NK Mag och plast till att numer nästan uteslutande fiska med betesfisk. Även löjskallarna görs numer hemma, dessa kan du hitta på min webshop här på sajten.

Under årens lopp har frågorna om att ta med personer ut på fisketurer ökat så numer driver jag Makro Fishing som företag och har guidade turer med trollingfiske. Mina guidade turer genomförs på sjöarna; Storsjön, Kallsjön och Näkten. Vi fiskar i första hand efter stor öring, men även röding och kanadaröding brukar ligga i fiskbyttan på vägen hem.

Tight lines
//Mats "Matto" Kronhöffer

Tillagd i varukorgen